Evangeli del diumenge

 

 

[ Més evangelis ]

 

26 de novembre 2017 - JESUCRIST, REI DE TOT EL MĂ“N

Salm 22

El Senyor Ă©s el meu pastor, no em manca res,
em fa descansar en prats deliciosos.

R. El Senyor Ă©s el meu pastor, no em manca res.

Em mena al repòs vora l’aigua,
i allĂ­ em retorna.
Em guia pels camins segurs
per l’amor del seu nom.

R. El Senyor Ă©s el meu pastor, no em manca res.

Davant meu pareu taula vĂłs mateix,
i els enemics ho veuen;
m’heu ungit el cap amb perfums,
ompliu a vessar la meva copa.

R. El Senyor Ă©s el meu pastor, no em manca res.

Oh, sĂ­! La vostra bondat i el vostre amor
m’acompanyen tota la vida,
i viuré anys i més anys
a la casa del Senyor.


R. El Senyor Ă©s el meu pastor, no em manca res.

Evangeli (Mt 25,31-46)

Lectura de l’evangeli segons sant Mateu

En aquell temps Jesús digué als seus deixebles: «Quan el Fill de l’home vindrà amb el seu poder, acompanyat de tots els àngels, s’asseurà al seu tron gloriós i es reuniran davant d’ell tots els pobles. Llavors els separarà entre ells com un pastor separa les ovelles i les cabres, i posarà les ovelles a la dreta, i les cabres a l’esquerra.
»Després el Rei dirà als de la seva dreta: Veniu, beneïts del meu Pare: preneu possessió del Regne que ell us tenia preparat des de la creació del món. Vosaltres, quan jo tenia fam, em donàreu menjar; quan tenia set, em donàreu beure; quan era foraster, em vau acollir; quan em veiéreu despullat, em vau vestir; quan estava malalt, em vau visitar; quan era a la presó, vinguéreu a veure’m.
»Els justos li respondran: Senyor, quan us vam veure afamat i us vam donar menjar, o que passàveu set, i us vam donar beure? Quan us vam veure foraster i us vam acollir, o despullat, i us vam vestir? Quan us vam veure malalt o a la presó, i vinguérem a veure-us?
»El Rei els respondrà: Us ho dic amb tota veritat: Tot allò que fèieu a cadascun d’aquests germans meus, per petit que fos, m’ho fèieu a mi.
»Després dirà als de la seva esquerra: Lluny de mi, maleïts: aneu-vos-en al foc etern preparat per al diable i els seus àngels. Vosaltres, quan jo tenia fam, no em donàreu menjar; quan tenia set, no em donàreu beure; quan era foraster, no em vau acollir; quan em veiéreu despullat, no em vau vestir; quan estava malalt o a la presó, no em vau visitar.
»Ells li respondran: Senyor, quan us vam veure afamat o que passàveu set, foraster, despullat, malalt o a la presó, i no vam fer res per vós?
»Ell els contestarà: Us ho dic amb tota veritat: Tot allò que deixàveu de fer a cadascun d’aquests, per petit que fos, m’ho negàveu a mi.
»I aniran als suplicis eterns, mentre que els justos entraran a la vida eterna.»

Comentari evangèlic:

El que compta al capdavall

Diuen que un nen, que s’havia apuntat a un equip de bàsquet,es queixava als entrenaments perquè el tenien tota l’estona practicant el bot de pilota: amb la dreta i amb l’esquerra, en moviment, per sota de les cames... Ell volia llançar a cistella, però l’entrenador li deia que si no aprenia a botar mai no seria un bon jugador. Va arribar el dia del partit. El nen botava la pilota millor que ningú però no llançava mai. El seu equip va acabar perdent, perquè al capdavall el bàsquet és així: guanya qui fica més cops la pilota dins la cistella.
¿Què és la missa? ¿Què és, de fet, tot el que anomenem vida cristiana? Un entrenament. Per a nosaltres el bot de pilota és aprendre a pregar, escoltar la Paraula de Déu, rebre els sagraments... Però el dia del partit, quan ens juguem guanyar o perdre la vida, no compten per a res les misses que hem celebrat o les hores que hem dedicat a la pregària. En el partit final de la vida el que compta és si hem après a estimar, és a dir, si hem estat atents a les necessitats dels altres com si fossin les nostres mateixes necessitats. Crec que podríem dir que, si Jesús es fa realment present en les espècies eucarístiques, és perquè aprenguem a descobrir la seva presència real en els seus i nostres germans petits.
Així de senzill i així d’universal. No serem jutjats segons la nostra fe, la nostra coherència, els nostres sentiments... Tot això són, certament, eines que ens ajuden a fer un bon joc, així com dominar el bot de la pilota ajuda a fer un bon bàsquet. Però al capdavall serem jutjats per les obres d’amor. Perquè el llenguatge de Déu és l’idioma universal de l’amor, ens serà imprescindible haver après a estimar per poder gaudir del seu Regne.

Jordi Vila
Consiliari de l´equip Reus-12