Evangeli del diumenge

 

 

[ Més evangelis ]

 

16 d´abril 2017 - DIUMENGE DE PASQUA

Salm 117

Enaltiu el Senyor: Que n’és de bo,
perdura eternament el seu amor.
Que respongui la casa d’Israel:
perdura eternament el seu amor.

R.: Avui és el dia en què ha obrat el Senyor,
alegrem-nos i celebrem-lo.

La dreta del Senyor fa proeses,
la dreta del Senyor em glorifica.
No moriré, viuré encara,
per contar les proeses del Senyor.

R.: Avui és el dia en què ha obrat el Senyor,
alegrem-nos i celebrem-lo.

La pedra que rebutjaven els constructors
ara corona l’edifici.
És el Senyor qui ho ha fet,
i els nostres ulls se’n meravellen.

R.: Avui és el dia en què ha obrat el Senyor,
alegrem-nos i celebrem-lo.

Evangeli (Jn 20,1-9)

Lectura de l’evangeli segons sant Joan

El diumenge Maria Magdalena se n’anà al sepulcre de matí, quan encara era fosc, i veié que la pedra havia estat treta de l’entrada del sepulcre. Ella se’n va corrents a trobar Simó Pere i l’altre deixeble, aquell que Jesús estimava tant, i els diu: «S’han endut el Senyor fora del sepulcre i no sabem on l’han posat.» Llavors Pere, amb l’altre deixeble, sortí cap al sepulcre. Corrien tots dos junts, però l’altre deixeble s’avançà i arribà primer al sepulcre, s’ajupí per mirar dintre i veié aplanat el llençol d’amortallar, però no hi entrà. Darrere d’ell arribà Simó Pere, entrà al sepulcre i veié aplanat el llençol d’amortallar, però el mocador que li havien posat al cap no estava aplanat com el llençol, sinó lligat encara al mateix lloc.

Llavors entrà també l’altre deixeble que havia arribat primer al sepulcre, ho veié i cregué. Fins aquell moment encara no havien entès que, segons les Escriptures, Jesús havia de ressuscitar d’entre els morts.

Comentari evangèlic:

Al·leluia!

Avui és dia de cantar, de somriure i de celebrar. No és que hàgim oblidat el sofriment de Jesús, tot el mal que es va abocar damunt d’ell, i la seva mort injusta i dolorosa. No els hem oblidat però han estat superats per la resurrecció. La vida nova ha vençut definitivament la mort que atenallava el món.
Ara tot cobra un nou sentit. Va semblar per un moment que el projecte de Déu no tenia sortida, que el mal del món havia sortit victoriós. Però no ha estat així. Jesús va morir però ha ressuscitat. I d’aquesta manera la seva obra salvadora ja no abasta l’àmbit limitat dels que es van creuar amb ell durant els pocs anys de la seva vida a Palestina. Ell ha visitat el regne dels morts, aquell regne intemporal d’on ningú no podia sortir, aquella tenebra profunda. I hi ha fet la llum, i ha obert una via de sortida que passa per ell mateix.
Agafem-nos-hi, participem del seu projecte, escoltem les seves paraules, alimentem-nos d’ell mateix, i combregarem amb la seva vida, la seva joia, la seva victòria, que serà també la nostra. Sí, encara hi ha tenebres en el nostre món i dins nostre, però ja podem cantar l’al•leluia perquè hem vist que no tenen cap poder enfront de Jesús.

Jordi Vila
Consiliari de l´equip Reus-12