Evangeli del diumenge

 

 

[ Més evangelis ]

 

5 d´abril 2015, DIUMENGE DE PASQUA

Salm 117

Enaltiu el Senyor: Que n’és de bo,
perdura eternament el seu amor.
Que respongui la casa d’Israel:
perdura eternament el seu amor.

R.Avui és el dia en què ha obrat el Senyor,
alegrem-nos i celebrem-lo.

La dreta del Senyor fa proeses,
la dreta del Senyor em glorifica.
No moriré, viuré encara,
per contar les proeses del Senyor.

R.Avui és el dia en què ha obrat el Senyor,
alegrem-nos i celebrem-lo.

La pedra que rebutjaven els constructors
ara corona l’edifici.
És el Senyor qui ho ha fet,
i els nostres ulls se’n meravellen.

R.Avui és el dia en què ha obrat el Senyor,
alegrem-nos i celebrem-lo.

Evangeli (Jn 20,1-9)

Lectura de l’evangeli segons sant Joan

El diumenge Maria Magdalena se n’anà al sepulcre de matí, quan encara era fosc, i veié que la pedra havia estat treta de l’entrada del sepulcre. Ella se’n va corrents a trobar Simó Pere i l’altre deixeble, aquell que Jesús estimava tant, i els diu: «S’han endut el Senyor fora del sepulcre i no sabem on l’han posat.» Llavors Pere, amb l’altre deixeble, sortí cap al sepulcre. Corrien tots dos junts, però l’altre deixeble s’avançà i arribà primer al sepulcre, s’ajupí per mirar dintre i veié aplanat el llençol d’amortallar, però no hi entrà. Darrere d’ell arribà Simó Pere, entrà al sepulcre i veié aplanat el llençol d’amortallar, però el mocador que li havien posat al cap no estava aplanat com el llençol, sinó lligat encara al mateix lloc.
Llavors entrà també l’altre deixeble que havia arribat primer al sepulcre, ho veié i cregué. Fins aquell moment encara no havien entès que, segons les Escriptures, Jesús havia de ressuscitar d’entre els morts.


Comentari evangèlic:

No podem callar

Que bé que ho explica Pere al centurió Corneli en la primera lectura!
Jesús va ser, en primer lloc, algú que va passar per Galilea fent el bé i donant la salut a tots els qui estaven sota la dominació del diable. Algú a qui valia la pena escoltar i seguir, perquè Déu era amb ell. Era ple de l´Esperit Sant i del poder de Déu, totalment incomparable amb els qui es fan passar per mestres o es creuen poderosos perquè tenen diners i gent a les seves ordres.
Segon punt: allò va acabar malament, el mataren penjant-lo en un patíbul. Allà van morir totes les il·lusions dels deixebles. Es complia de nou la llei inexorable segons la qual si vols triomfar has de ser dolent, i els que són massa bons, massa sincers, massa generosos, han begut oli.
Avui, però, és sobretot el tercer punt que ens ha aplegat aquí: Déu el ressuscità el tercer dia. Victòria inesperada de la vida sobre la mort, del bé sobre el mal, del perdó sobre el pecat. Jesús no va ser un pobre somia-truites, Déu ha confirmat el seu missatge i el seu testimoni.
Per això nosaltres, els qui hem menjat i hem begut amb ell -perquè això és el que fem cada cop que celebrem l´eucaristia- no podem callar. Ell ens ordenà que prediquéssim al poble. Hem de ser testimonis, sobretot amb la nostra actitud i amb les nostres obres, i potser algun cop amb la paraula, que Jesucrist és el camí, la veritat i la vida, que ell ens ha salvat i que viure units a ell és l´opció més important que podem fer en les nostres vides.

Jordi Vila
Consiliari de l´equip Reus-12